Protocol corona tijdens trainingen en wedstrijddagen

Update oktober 2020
Download/lees hier ons corona protocol

Gezondheid en hygiëne

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
  • Blijf thuis en laat je testen als je minimaal één van de volgende vragen met JA moet beantwoorden.
  • Als je een test hebt laten doen, dan blijf je thuis totdat je de uitslag hebt.
  • Ontstaan er tijdens het volleyballen klachten zoals neusverkoudheid, hoesten of koorts, dan ga je direct naar huis. De trainer/coach mag een sporter naar huis sturen bij (vermoeden) van klachten.
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Was je handen thuis grondig voordat je naar de sporthal komt en desinfecteer je handen bij binnenkomst in het Sportcentrum.
  • Volg de aangegeven looproutes in het Sportcentrum en volg de aanwijzingen van de beheerder/conciërge op.

In het Sportcentrum

• Personen van 18 jaar en ouder houden voor en na het sporten afstand. Tijdens het volleyballen mag er normaal spelcontact plaatsvinden. Jeugdspelers van 13 t/m 18 jaar houden voor en na de training afstand tot personen van 18 jaar en ouder. Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand te houden.
  • Kom zoveel mogelijk in sportkleding naar het Sportcentrum.
  • Er geldt een dringend mondkapjesadvies in het Sportcentrum (zie punt 5).
  • Ouders brengen hun kinderen die komen trainen naar de hal. De trainer haalt de kinderen op bij de trappen en zal de groep meenemen naar de hal. Na de training wachten de ouders buiten op de kinderen. De trainer brengt de kinderen naar buiten.
  • De trainer/coach is verantwoordelijk voor zijn/haar team en zet zijn/haar naam in het boek bij de receptie en is daarmee coronaverantwoordelijke voor zijn/haar team.
  • Gebruik bij de training de kleedkamer die hoort bij jouw veld. Kijk bij wedstrijddagen goed welke kleedkamer je dient te gebruiken.
  • Houd ook in de kleedkamer afstand. Zorg dat je zo kort mogelijk in de kleedkamer bent.
  • Je kunt gebruik maken van de douches met maximaal 4 volwassenen tegelijk. Shampoo en zeep zijn niet toegestaan.
  • Was ook in de kleedkamer, voor en na de training en na toiletbezoek, goed je handen met water en zeep. Gebruik een eigen handdoek om te drogen.
  • Houd de in- en uitlooproute bij de kleedkamers vrij.

Tijdens de training

• Schud geen handen en vermijd onnodig contact (zoals high-fives). Vermijd het aanraken van je gezicht.
  • Gebruik alleen je eigen spullen zoals eigen handdoek en bidon.
  • De trainer/coach houdt bij wie er tijdens de training en wedstrijd aanwezig is i.v.m. mogelijk contactonderzoek.
  • De trainer/coach is verantwoordelijk voor naleving van het protocol.

Wedstrijden

• Maak op de wedstrijddagen gebruik van de aangegeven kleedkamer. Deze zijn alleen geopend voor leden van Flits.
  • Voor en na de wedstrijd dienen personen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand te houden. Tijdens de wedstrijd mag normaal spelcontact plaatsvinden.
  • Zorg dat het wedstrijdformulier (DWF) goed is ingevuld voor mogelijk contactonderzoek.
  • Het advies is om in de auto mondkapjes te dragen. Het is dus niet verplicht, maar spreek dit in je eigen team goed af.
  • Rijd met zo min mogelijk (extra) mensen naar de uitwedstrijden. Raadpleeg van tevoren de website van de vereniging waar je gaat spelen voor de maatregelen die in die sporthal gelden.
  • De trainer/coach van alle spelende teams zijn coronaverantwoordelijke. Zij registreren zich bij de balie en ontvangen het bezoekende team.

Mondkapjes

• Er geldt in publieke ruimtes een dringend mondkapjesadvies, dus ook in het Sportcentrum. Dit geldt voor personen vanaf 13 jaar.
  • Advies van de Nevobo:
  • Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal.
  • Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst en bij vertrek van de accommodatie mondkapjes
  • Als teams starten met hun warming-up en tijdens de wedstrijd gaan de mondkapjes af.
  • Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies ook op de bank mondkapjes te dragen.
  • De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team.
  • Eventueel aanwezige lijnrechters, tellers en aanwezige jury houden hun mondkapje op.
  • Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op.
  • De scheidsrechters hoeven geen mondkapje op tijdens de wedstrijden.

Op de tribune

• De tribunes zijn tot nader bericht gesloten voor toeschouwers, zowel tijdens trainingen als tijdens wedstrijden.
  • Rijdende ouders van bezoekende jeugdteams horen bij de begeleiding en mogen wel gebruik maken van de tribune.
  • Ook teams die wachten op een wedstrijd, nemen plaats op de tribune.

Horeca

• De kantine in het Sportcentrum is tot nader bericht gesloten.

Vragen of klachten?

• Heb je opmerkingen, vragen of klachten met betrekking tot de maatregelen? Neem dan contact op met het bestuur van v.v. Flits
    via bestuur@vvflits.nl.

Voor meer informatie:

Download/lees hier ons corona protocol

Geplaatst op 15 september 2020.

← Terug